2013/02/16
|
Dobre (6) Mnie to wino nie oczarowało. Barwa rubinowa z miedzianymi refleksami. W pierwszym nosie czarna porzeczka i jakby alkohol. W drugim nosie wiśnie z konfitury, albo wiśniówki. W smaku kwaśne wiśnie, papryka i smak surowego mięsa. Obstawiłem, że mogłoby pasować do baraniny. I to się potwierdziło, bo dostaliśmy do spróbowania znakomitą jagnięcinę zapieczoną w pierogu z serem i wino zgrało się z nią wspaniale. Dla mnie jest to idealne wino do baraniny, jagnięciny pod każdą postacią. |
Baranina
Baranina gotowana
Jagnięcina
Jagnięcina duszona
Jagnięcina grilowana
Jagnięcina pieczona
Jagnięcina tłusta
Jagnięcina w ziołach
Jagnięcina ze szparagami i białym winem
Pieczeń jagnięca