Dodaj zdjęcie |
Opis Rodzaj winorośli: 50% Corvina Veronese 40% Rondinella 10% Molinara Kolor: czerwień, rubinowe refleksy z odcieniem granatu Bukiet: pełny, harmonijny, wyraźne owoce leśne, wiśnia, wanilia Smak: Aksamitne, wyczuwalne suszone owoce, bardzo dystynngowane Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować 20-30 lat. Wskazania: do wykwintnych potrawa z mięsa, dojrzałych serów Serwować w temp. 18-20 º C Miejsce pochodzenia: winnice na północy Werony Podere “Corte Brà Rodzaj gruntu: gliniasty, wapienny, kamienisty Typ winifikacji: Winogrona zbierane są w małe skorzynki, suszone przez około 3 miesiące w suchych i dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Kiedy dochodzą do idealnego wysuszenia, odbywa się kolejna selekcja winogron, pozostawia się wyłącznie te idealne ... Rodzaj winorośli: 50% Corvina Veronese 40% Rondinella 10% Molinara Kolor: czerwień, rubinowe refleksy z odcieniem granatu Bukiet: pełny, harmonijny, wyraźne owoce leśne, wiśnia, wanilia Smak: Aksamitne, wyczuwalne suszone owoce, bardzo dystynngowane Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować 20-30 lat. Wskazania: do wykwintnych potrawa z mięsa, dojrzałych serów Serwować w temp. 18-20 º C Miejsce pochodzenia: winnice na północy Werony Podere “Corte Brà Rodzaj gruntu: gliniasty, wapienny, kamienisty Typ winifikacji: Winogrona zbierane są w małe skorzynki, suszone przez około 3 miesiące w suchych i dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Kiedy dochodzą do idealnego wysuszenia, odbywa się kolejna selekcja winogron, pozostawia się wyłącznie te idealne. Fermentacja odbywa się w podgrzewanych kadziach, która trwa 30 dni co pozwala na maksymalne rozwinięcie się alkoholu. Następnie wino przelewane jest do dużych beczek z dębu słoweńskiego, w których dojrzewa przez 4 latach, a następnie kolejne 2 lata w małych beczkach barrique. Po przelaniu do buteleki wino odpoczywa następne 6 miesięcy Zawartość alkoholu: 16 % vol. |