Dodaj zdjęcie |
Opis Rodzaj winorośli: 100 % Catarratto Kolor: jasny żółty, słomkowy, z zielonymi refleksami. Bukiet: Zapach delikatny z dominującymi nutami kwiatowymi Smak: Wyraźny, miękki i przyjemny Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 3 lat. Wskazania: do dań rybnych, owoców morza i miękkich serów Serwować w temp. 9-12 º C Miejsce pochodzenia: winnice w C/da Buturro ( S. Ninfa) .na wysokości 260 m n.p.m. Rodzaj gruntu: wapienno-piaskowy Klimat: Ciepły, suchy, dobrze wentylowany. Latem duże różnice temperatur pomiędzy dniem i nocą. Zbiory: początek października Wielkość produkcji: 90 hl/h Typ winifikacji: zbiór winogron ręczny. Po delikatnym wyciskaniu owoców, fermentacja ... Rodzaj winorośli: 100 % Catarratto Kolor: jasny żółty, słomkowy, z zielonymi refleksami. Bukiet: Zapach delikatny z dominującymi nutami kwiatowymi Smak: Wyraźny, miękki i przyjemny Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 3 lat. Wskazania: do dań rybnych, owoców morza i miękkich serów Serwować w temp. 9-12 º C Miejsce pochodzenia: winnice w C/da Buturro ( S. Ninfa) .na wysokości 260 m n.p.m. Rodzaj gruntu: wapienno-piaskowy Klimat: Ciepły, suchy, dobrze wentylowany. Latem duże różnice temperatur pomiędzy dniem i nocą. Zbiory: początek października Wielkość produkcji: 90 hl/h Typ winifikacji: zbiór winogron ręczny. Po delikatnym wyciskaniu owoców, fermentacja w temperaturze kontrolowanej przez 30 dni Zawartość alkoholu: 13 % vol. Kwasowość: 5,5 g/ l Rocznik: 2006/2007. |