Panie Krzysztofie ma Pan rzeczywiście rację, że dany rocznik może smakować inaczej w zależności od roku, jestem w stanie zrozumieć, że ktoś doda ocenę tak jak Pan napisał po pół roku, roku ...ale nie po tygodniu, od tego jest opcja "edytuj" i można zmienic opis i ocenę.
Co do 10-tek tak ewidentnie ocenianych, nadal jestem za usuwaniem lub prośbą o "głębszą" ocenę, chyba lekko bym się wkurzył patrząc na dwie 10-tki, gdyby wino było kiepskie ... Nie chodzi mi tu o oceny, gdy Panu czy komukolwiek z aktywnych członków, nie będzie sie chciało pisać i raz na jakis czas napisze ... "ujdźie 6" , ale to są przypadki dosyć ewidentne i szkodliwe, ktoś moze byc tu rzadko, nie sprawdzi użytkownika, ze dał 1 ocenę w 1 dzień i to 10-tke ... kupi wino i nie wróci na portal. Oczywiście lekko dramatyzuję ;), ale ... nie można tego też tak zostawiać bo portal zrobi się niewiarygodny.
WineMike ... też sie zastanawiałem, nad Twoimi ocenami ...niestety poza Perez Cruz nie znam tych win
, ale zgadzam sie, że czasem w miłej atmosferze jak w Święta, otwieramy druga butelkę, jakoś owocowo pachnie , da sie pić ... z czasem coraz dziwniej, ale nie narzekam, bo lekko pochwaliłem, otwieramy 3 wino ...i mysle "Boże co to było wcześniej ? " ...kwestia godziny czasu i towarzystwa i wino za 15 zł z Biedronki, dobrze sie piło ...póki nie otworzyłem pewniaka jako nastepne i czar prysł :) O latach już nie mowię ...kiedyś piłem Varnę i CR :))) Jak teraz oceniam można sprawdzić ;)