Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

2012/09/05

Dobre (6)

dla miłośników dębu i nie tylko

Interesujące cuve od jednego ze wschodzących winiarzy z okolic Egeru. Kupaż w którym dominuje Cabernet Sauvignon. W nosie wyczuwalne charakterystyczne aromaty czarnej porzeczki, morwy, jeżyn i dębiny. Beczki jest tu w ogóle dość sporo. Odrobinę nawet za dużo. Wino z wyraźnie zaznaczonymi taninami, zdecydowanie do jedzenia niż picia solo. Ale za to z dużym potencjałem starzenia.

Chili con carne

Gulasz mięsny

Mięsa czerwone duszone

Salami pikantne

Sery mocne

Stek wołowy

czerwono-granatowy

bez połysku

czerwona porzeczka; dąb; przypalone drewno

aronia; czarna porzeczka; wędzone śliwki; zioła


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.