Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

Winkolacja sardyńska, Winkolekcja, Warszawa

Data: 27 maja
Godzina: 20:00
Miejsce: Winkolekcja
  Warszawa



Już 27 maja spróbujemy regionalnej kuchni Sardynii, która uznana została za krainę kontrastów. Tego dnia odwiedzi nas sam Luca Fontana – przedstawiciel włoskiej winnicy MESA.

Mesa powstała jako wyraz miłości do Sardynii, połączenie piękna i dobra, jako celebrowanie wyspiarskiej odrębności i jednego z największych osiągnięć tej kultury – wina.

MENU:

Przekąska I
Culingionis – sardyńskie ravioli (ziemniaki, pecorino i parmezan) z szałwiowym masłem
Wino: Primo Bianco

Przekąska II
Calamari ripieni – nadziewane sardelami mątwy
Wino: Giunco

Danie główne
Udziec jagnięcy w duecie z królikiem z cukiniowym tagliatelle
Wino: Buio

Selekcja serów sardyńskich
Wino: Buio Buio

Deser
Sebadas – ciasteczka z serem skropione miodem z cytrusowymi lodami

Prowadzący: Luca Fontana i Sławomir Chrzczonowicz

Zapisz się już dziś. Liczba miejsc ograniczona!
- tel.: 22 54 28 03122 54 28 031, 609 692 753609 692 753
- e-mail: winebar@winkolekcja.pl


Następne wydarzenia

     


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.