Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

Grzane Wino Kostuchy

 

Halloween_2011_Kostucha magnify Przysmak Kostuchy

Grzane Wino Kostuchy

Przysmak dorosłych halloweenowych ghuli, oprychów i goblinów.

 

Składniki:
Butelka czerwonego wina (Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot albo hiszpańskie czerwone)
Obrana i pokrojona pomarańcza (skórkę zatrzymujemy - przyda się do przyprawienia wywaru)
Obrana i pokrojona cytryna (skórkę zatrzymujemy do przyprawienia)
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
2 łyżeczki mielonego imbiru
5 goździków
3 laski cynamonu
100 gram cukru (można zastąpić 120 ml miodu)
160 ml brandy albo koniaku
120 ml wody

Wszystkie składniki połącz w dużym garnku i podgrzewaj na małym lub średnim ogniu przez 20-25 minut – nie może się zagotować. Mieszaj od czasu do czasu, żeby cukier albo miód się rozpuścił.  Kiedy wino zacznie parować, a wszystkie składniki się połączą, dodaj kilka pająków i gotowe!

 

Katarzyna

 

 

Źródła:

http://wine.about.com
http://plfoto.com

Komentarze

Zaloguj się aby skomentować ten tekst

Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.