Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

Marove

Włochy

Piemont

 



Marove, wina produkowane przez Adriano Cavalito, już od około dziesięciu lat.

Tradycje winiarskie Marove sięgają lat dwudziestych ubiegłego stulecia.

Znaczącą produkcję z siedmio hektarowej posiadłości stanowi Piemonte Bonarda, około 11000 butelek rocznie. Wspaniałe wino, które przeznaczone jest do picia jako młode. Mocno perliste, urzeka swoją owocowością i żeśkością. Doskonale zbalansowane o ciemnym bordowym kolorze sprawia że każdy łyk jest niezwykłym doznaniem.


Dalszą część oferty stanowi Barbera d’Asti, doskonałe Chardonnay oraz lekkie zupełnie bajeczne Grigniolino. Na początku roku 2009 będzie również dostępne Monferrato Rosso na bazie winogron Barbera z domieszką Cabernet Avignon.


Winne uprawy położone są w najpiękniejszym zakątku Cocconato, z zapierającyn dech widokiem na oddalone Alpy z widocznymi ośnieżonymi szczytami trzy tysiączników. Ciekawostkę stanowi również dobrze znana lokalnie restauracja „Osteria Della Pompa” znana również pośród mieszkańców oddalonego o około 40 km Turynu.


Aby udać się tam na degustację win oraz wspaniałą kolację na jeden z weekendowych wieczorów, należy rezerwować stolik z 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem. Regionalne potrawy w połączeniu z młodym winem Marove dają fantastyczny efekt w postaci niezapomnianych wrażeń smakowych.


„Osteria Della Pompa „ oferuje również Agroturystykę która jest popularną formą wypoczynku.


Zgoda z naturą, specyficzny klimat i regionalne specjały to coś co jest tu nierozłączne.


Komentarze
Komentarz Autor Data


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.