Dodaj zdjęcie |
Opis Evohe Tempranillo to kontynuacja pierwotnego konceptu, którego pierwszym efektem była cudowna Garnacha z Aragonii. Podobnie jak poprzednik, również Tempranillo pochodzi ze starych krzewów, których korzenie sięgają głęboko pod powierzchnię ziemi i wydobywają niesamowite smaki z leżących głębiej warstw mineralnych. Tak samo jak w przypadku Garnachy, Tempranillo nie jest ani trochę poprawiane dębiną - tu do głosu dochodzi jedynie autentyczny, charakterny owoc. Wino fermentuje w otwartych kadziach przy użyciu rodzimych, dzikich drożdży. Wynikiem tego podejścia jest wino o delikatnym aromacie czerwonych owoców z przewagą malin. Pełny, owocowy smak jest typowy dla dobrego tempranillo: czarna porzeczka, śliwka, dojrzałe wiśnie to najwyraźniejsze nuty. Cień ... Evohe Tempranillo to kontynuacja pierwotnego konceptu, którego pierwszym efektem była cudowna Garnacha z Aragonii. Podobnie jak poprzednik, również Tempranillo pochodzi ze starych krzewów, których korzenie sięgają głęboko pod powierzchnię ziemi i wydobywają niesamowite smaki z leżących głębiej warstw mineralnych. Tak samo jak w przypadku Garnachy, Tempranillo nie jest ani trochę poprawiane dębiną - tu do głosu dochodzi jedynie autentyczny, charakterny owoc. Wino fermentuje w otwartych kadziach przy użyciu rodzimych, dzikich drożdży. Wynikiem tego podejścia jest wino o delikatnym aromacie czerwonych owoców z przewagą malin. Pełny, owocowy smak jest typowy dla dobrego tempranillo: czarna porzeczka, śliwka, dojrzałe wiśnie to najwyraźniejsze nuty. Cień smaku czekolady i delikatne garbniki sprawiają, że to Evohe najlepiej pić w towarzystwie grilowanych mięs i warzyw, grzybów, kabanosów, foie gras i dojrzewającej szynki. |