Dodaj zdjęcie |
Opis Starannie wyselekcjonowane winogrona pochodzące tylko ze specjalnych działek ekspozycji, ręcznie zbierane do plastikowych skrzynek. Produkcja jest ograniczona do 4000 kg / ha, aby winogrona zdołały osiągnąć swoją pełną dojrzałość. Kolejna selekcja winogron odbywa się w winnicy, na taśmie sortowni, jeszcze przed miażdżeniem. Następnie usuwa się szypułki – ta konieczna czynność wykonywana jest automatycznie w kontrolowanej temperaturze, w cysternach ze stali nierdzewnej. Pierwsza część fermentacji alkoholowej i ostrożnej maceracji odbywa się w celu uzyskania zrównoważonego wina, bogatego w taniny i substancje barwiące. Pod koniec fermentacji alkoholowej, wino przelewane jest do francuskich beczek dębowych, gdzie również odbywa się fermentacja, po czym następuje okres dojrzewania ... Starannie wyselekcjonowane winogrona pochodzące tylko ze specjalnych działek ekspozycji, ręcznie zbierane do plastikowych skrzynek. Produkcja jest ograniczona do 4000 kg / ha, aby winogrona zdołały osiągnąć swoją pełną dojrzałość. Kolejna selekcja winogron odbywa się w winnicy, na taśmie sortowni, jeszcze przed miażdżeniem. Następnie usuwa się szypułki – ta konieczna czynność wykonywana jest automatycznie w kontrolowanej temperaturze, w cysternach ze stali nierdzewnej. Pierwsza część fermentacji alkoholowej i ostrożnej maceracji odbywa się w celu uzyskania zrównoważonego wina, bogatego w taniny i substancje barwiące. Pod koniec fermentacji alkoholowej, wino przelewane jest do francuskich beczek dębowych, gdzie również odbywa się fermentacja, po czym następuje okres dojrzewania wina przez 15-18 miesięcy. Następnie wino jest butelkowane i odpoczywa przez minimum 6 miesięcy w piwnicach winnicy. |