Dodaj zdjęcie |
Opis Atrakcyjne, czyste Aglianico, któremu krótkie przebywanie w drewnianej beczce nie uszczupliło aromatycznej świeżości. Na początku wino dojrzewa w małych beczkach z dębu francuskiego przez 18 miesięcy, potem po wymieszaniu spędza kolejne 12 miesięcy w beczkach z dębu słoweńskiego, aż w końcu doskonali swoje właściwości przez następne 8-12 miesięcy w butelkach zanim trafi na rynek. Tak staranny proces produkcji powoduje, iż barwa wina jest bardzo intensywna, rubinowa, z granatowymi refleksami, a w kieliszku połyskuje ciemno-wiśniową czerwonością z pikantnymi aromatami czereśni, wiśni i fiołka oraz przyprawami cynamonu i wanilii. Smak pieści elegancją, delikatnością i aksamitnością struktury przepełnionej nutami śliwek, wiśni i czarnego ... Atrakcyjne, czyste Aglianico, któremu krótkie przebywanie w drewnianej beczce nie uszczupliło aromatycznej świeżości. Na początku wino dojrzewa w małych beczkach z dębu francuskiego przez 18 miesięcy, potem po wymieszaniu spędza kolejne 12 miesięcy w beczkach z dębu słoweńskiego, aż w końcu doskonali swoje właściwości przez następne 8-12 miesięcy w butelkach zanim trafi na rynek. Tak staranny proces produkcji powoduje, iż barwa wina jest bardzo intensywna, rubinowa, z granatowymi refleksami, a w kieliszku połyskuje ciemno-wiśniową czerwonością z pikantnymi aromatami czereśni, wiśni i fiołka oraz przyprawami cynamonu i wanilii. Smak pieści elegancją, delikatnością i aksamitnością struktury przepełnionej nutami śliwek, wiśni i czarnego pieprzu. Wino doskonałe do zup, makaronów, białego mięsa i lekkich dań głównych, idealne w kuchni śródziemnomorskiej. |