Pinot Grigio, Piave DOC, Tenuta San Giorgio, 2007
|
Opis Rodzaj winorośli: 100% Pinot Grigio Kolor: Jasny, z zielonymi refleksami Bukiet: Elegancki, owocowo-kwiatowy Smak: Przyjemnie owocowy Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować od 1-1,5 lat. Wskazania: do chudych zakąsek, do potraw ze świeżymi warzywami i ziołami, Pesto, do zup i risotta Serwować w temp.10-12º C Miejsce pochodzenia: Grave di Papadopoli, winorośla uprawiane na terenach pełnych kamieni na wysepce utworzonej z dwóch ramion rzeki Piave, która stworzyła optymalne warunki dla uprawy winogron na wysokości 35 m. n.p.m. Rodzaj gruntu: lekka, przepuszczalna, z dużą ilością kamieni Klimat: kontynentalny z dużymi różnicami temperatur pomiędzy dniem i nocą. Dobrze wentylowane latem ... Rodzaj winorośli: 100% Pinot Grigio Kolor: Jasny, z zielonymi refleksami Bukiet: Elegancki, owocowo-kwiatowy Smak: Przyjemnie owocowy Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować od 1-1,5 lat. Wskazania: do chudych zakąsek, do potraw ze świeżymi warzywami i ziołami, Pesto, do zup i risotta Serwować w temp.10-12º C Miejsce pochodzenia: Grave di Papadopoli, winorośla uprawiane na terenach pełnych kamieni na wysepce utworzonej z dwóch ramion rzeki Piave, która stworzyła optymalne warunki dla uprawy winogron na wysokości 35 m. n.p.m. Rodzaj gruntu: lekka, przepuszczalna, z dużą ilością kamieni Klimat: kontynentalny z dużymi różnicami temperatur pomiędzy dniem i nocą. Dobrze wentylowane latem i niezbyt ostre warunki w trakcie zimy. Wiek winorośli: 10 lat Zbiory: Winogrona zbierane w okresie VIII-IX Wielkość produkcji: 65 hl/h Typ winifikacji: Szybka maceracja na zimno przez 12 godzin i oddzielenie od skórek. Fermentacja w temperaturze kontrolowanej 17° C przez 12-15 dni . Przechowywanie w pojemnikach ze stali szlachetnej. Zawartość alkoholu: 12,5 % vol. |