Sangiovese, Merlot, Rosso Toscano “Aglieno” IGT, Casa Alle Vacche, 2005
|
Opis Rodzaj winorośli: 65% Sangiovese, 35% Merlot Kolor: Czerwony rubin bardzo głęboki Bukiet: owoce leśne, lekka wanilia Smak: ciepły, pełny, w posmaku konfitury i zioła, zakończenie intensywne Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 7 lat. Wskazania: do wędlin, dojrzałych serów, pieczeni, dań pieczonych na ruszcie i dziczyzny, szczególnie ptactwa. Serwować w temp.18-20 º C Miejsce pochodzenia: winnice w San Gimignano .na wysokości 250-280 . m n.p.m. Rodzaj gruntu: kamienisty i piaszczysty w kolorze okry Klimat: wilgotny w zimie i na wiosnę, gorący i suchy latem Wiek winorośli: 5-15 lat Zbiory: pierwsze dni października Wielkość produkcji: 45 hl/h Typ ... Rodzaj winorośli: 65% Sangiovese, 35% Merlot Kolor: Czerwony rubin bardzo głęboki Bukiet: owoce leśne, lekka wanilia Smak: ciepły, pełny, w posmaku konfitury i zioła, zakończenie intensywne Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 7 lat. Wskazania: do wędlin, dojrzałych serów, pieczeni, dań pieczonych na ruszcie i dziczyzny, szczególnie ptactwa. Serwować w temp.18-20 º C Miejsce pochodzenia: winnice w San Gimignano .na wysokości 250-280 . m n.p.m. Rodzaj gruntu: kamienisty i piaszczysty w kolorze okry Klimat: wilgotny w zimie i na wiosnę, gorący i suchy latem Wiek winorośli: 5-15 lat Zbiory: pierwsze dni października Wielkość produkcji: 45 hl/h Typ winifikacji: winogrona zbierane ręcznie do małych skrzynek, klasyczna metoda wyciskania, maceracja ze skórkami w temperaturze 20 ° C, następnie fermentacja przez 15 dni w temp. 30 ° C. Następnie po przfiltowaniu dojrzewanie w beczkach dębowych przez 6 miesięcy, przelane w butelki stabilizuje się przez kolejne 2 miesiące. Zawartość alkoholu: 13,5 % vol. |