Vernaccia San Gimignano, “I Macchioni” DOCG, Casa Alle Vacche, 2007
|
Opis Rodzaj winorośli: Vernaccia di San Gimignano DOCG i białe winogrona z tego regionu Kolor: jasnożółty z zielonymi refleksami Bukiet: szeroki, penetrujący z nutami dojrzałych jasnych owoców i migdała Smak: harmonijny, przyjemnie świeży, w zakończeniu wyczuwalny migdał Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 5 lat. Wskazania: zakąski, białe mięsa, miękkie sery, skorupiaki i ryby, warzywne zupy toskańskie, do makaronów z sosami mięsnymi Serwować w temp.9-10 º C Miejsce pochodzenia: winnice w San Gimignano .na wysokości 210-280 m n.p.m. Rodzaj gruntu: piaszczysto-wapienny Klimat: wilgotny w zimie i na wiosnę, gorący i suchy latem Wiek winorośli: 10 lat Zbiory: połowa ... Rodzaj winorośli: Vernaccia di San Gimignano DOCG i białe winogrona z tego regionu Kolor: jasnożółty z zielonymi refleksami Bukiet: szeroki, penetrujący z nutami dojrzałych jasnych owoców i migdała Smak: harmonijny, przyjemnie świeży, w zakończeniu wyczuwalny migdał Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 5 lat. Wskazania: zakąski, białe mięsa, miękkie sery, skorupiaki i ryby, warzywne zupy toskańskie, do makaronów z sosami mięsnymi Serwować w temp.9-10 º C Miejsce pochodzenia: winnice w San Gimignano .na wysokości 210-280 m n.p.m. Rodzaj gruntu: piaszczysto-wapienny Klimat: wilgotny w zimie i na wiosnę, gorący i suchy latem Wiek winorośli: 10 lat Zbiory: połowa września Wielkość produkcji: 9 55 hl/h Typ winifikacji: typowa dla win białych, schłodzone po krótkiej maceracji, owoce wyciskane bardzo delikatnie. Fermentacja w temperaturze kontrolowanej. Dojrzewa w butelce minimalnie przez 1 miesiąc. Zawartość alkoholu: 13 % vol. |