Trebbiano d’Abruzzo, “Anima” DOC, Marramiero, 2007
|
Opis Rodzaj winorośli: Trebbiano d’Abruzzo Kolor: lśniący, żòłty Bukiet: trwały, intensywny, owocowy Smak: na podniebieniu syte i pełne, przyjemne i harmonijne, przypominające zapach dojrzałych owocòw. Jeśli praidłowo przechowywane może leżakować: 8-10 lat. Wskazania: lekkie potrawy, np. na bazie ryb, a także zupy rybne. Serwować w temp. 10-12º C; dekantowanie zalecane tylko, jeśli wino starszego rocznika (1 godzinę przed spożyciem) Pochodzenie: winnice w Rosciano (Pescara) z nasłonecznieniem południowo-wschodnim; na poziomie 250 m. n.p.m. Rodzaj gruntu: średnio przepuszczalny z tendencją do gliny Klimat: umiarkowany z dużymi skokami temperatur Wiek winorośli:35-40 lat Winobranie: październik Średnia wydajność: 70 hl/h Typ ... Rodzaj winorośli: Trebbiano d’Abruzzo Kolor: lśniący, żòłty Bukiet: trwały, intensywny, owocowy Smak: na podniebieniu syte i pełne, przyjemne i harmonijne, przypominające zapach dojrzałych owocòw. Jeśli praidłowo przechowywane może leżakować: 8-10 lat. Wskazania: lekkie potrawy, np. na bazie ryb, a także zupy rybne. Serwować w temp. 10-12º C; dekantowanie zalecane tylko, jeśli wino starszego rocznika (1 godzinę przed spożyciem) Pochodzenie: winnice w Rosciano (Pescara) z nasłonecznieniem południowo-wschodnim; na poziomie 250 m. n.p.m. Rodzaj gruntu: średnio przepuszczalny z tendencją do gliny Klimat: umiarkowany z dużymi skokami temperatur Wiek winorośli:35-40 lat Winobranie: październik Średnia wydajność: 70 hl/h Typ winifikacji: maceracja skòrek z moszczem przy temp. 10°C. Po odcedzeniu następuje fermentacja przy termo-kontroli w kadziach ze stali szlachetnej. Leżakuje 5 miesięcy w butelce przed wydaniem wina na rynek. Zawartość alkoholu: 13,5 % vol. |