Montepulciano d’Abruzzo, Montepulciano Cerasuolo d’Abruzzo “ Dama”, Marramiero, 2007
|
Opis Rodzaj winorośli: Montepulciano d’Abruzzo Kolor: czerwony w odcieniu wiśni, pięknie przejrzyste i bardzo błyszczące Bukiet: trwały i owocowy Smak: zrównoważony, wytrawny i przyjemny Jeśli prawidłowo przechowywane może leżakować: 5 lat Wskazania: szupy, dania na bazie makaronu, dania mięsne duszone, zupy rybne Serwować w temp. 12-14º C Pochodzenie: winnice w Rosciano (Pescara) na poziomie 250 m n.p.m. Rodzaj gruntu: średnio przepuszczalny z tendencją do gliny Klimat: umiarkowany z dużymi skokami temperatur Wiek winorośli: 25-30 lat Zbiory: koniec września Wielkość produkcji: 98 hl/h Typ winifikacji: maceracja skòrek z moszczem przy temp. 7°C przez 24 godziny. Następnie fermentacja ... Rodzaj winorośli: Montepulciano d’Abruzzo Kolor: czerwony w odcieniu wiśni, pięknie przejrzyste i bardzo błyszczące Bukiet: trwały i owocowy Smak: zrównoważony, wytrawny i przyjemny Jeśli prawidłowo przechowywane może leżakować: 5 lat Wskazania: szupy, dania na bazie makaronu, dania mięsne duszone, zupy rybne Serwować w temp. 12-14º C Pochodzenie: winnice w Rosciano (Pescara) na poziomie 250 m n.p.m. Rodzaj gruntu: średnio przepuszczalny z tendencją do gliny Klimat: umiarkowany z dużymi skokami temperatur Wiek winorośli: 25-30 lat Zbiory: koniec września Wielkość produkcji: 98 hl/h Typ winifikacji: maceracja skòrek z moszczem przy temp. 7°C przez 24 godziny. Następnie fermentacja moszczu przy termo-kontroli przez 10-15 dni przy temp. 12-22°C. Dojrzewa przez 4-5 miesięcy w kadziach ze stali szlachetnej i butelce przed oddaniem na rynek. Zawartość alkoholu: 12,5 % vol. |