Montepulciano d’Abruzzo, “ Dama”, Marramiero, 2006
|
Opis Rodzaj winorośli: Montepulciano d’Abruzzo Kolor: intensywny, rubinowo-czerwony Bukiet: trwały, przypominający lukrecję Smak: bogaty, harmonijny i syty Jeśli prawidłowo przechowywane może leżakować 4-6 lat. Wskazania: pieczenie mięsne, gotowane mięso, wędliny, sery Serwować w temp. 18-20°Cº C Pochodzenie: winnice w Rosciano (Pescara) na poziomie 250 m n.p.m. Rodzaj gruntu: średnio przepuszczalny z tendencją do gliny Klimat: umiarkowany z dużymi skokami temperatur Wiek winorośli: 25-30 lat Zbiory: październik Wydajność: 98 hl/h Typ winifikacji: fermentacja ze skòrkami przez ok. 8 dni przy temp. 25-30°C. Dojrzewa w beczkach dębowych i butelce przez 12-18 miesięcy przed oddaniem na rynek. Zawartość ... Rodzaj winorośli: Montepulciano d’Abruzzo Kolor: intensywny, rubinowo-czerwony Bukiet: trwały, przypominający lukrecję Smak: bogaty, harmonijny i syty Jeśli prawidłowo przechowywane może leżakować 4-6 lat. Wskazania: pieczenie mięsne, gotowane mięso, wędliny, sery Serwować w temp. 18-20°Cº C Pochodzenie: winnice w Rosciano (Pescara) na poziomie 250 m n.p.m. Rodzaj gruntu: średnio przepuszczalny z tendencją do gliny Klimat: umiarkowany z dużymi skokami temperatur Wiek winorośli: 25-30 lat Zbiory: październik Wydajność: 98 hl/h Typ winifikacji: fermentacja ze skòrkami przez ok. 8 dni przy temp. 25-30°C. Dojrzewa w beczkach dębowych i butelce przez 12-18 miesięcy przed oddaniem na rynek. Zawartość alkoholu: 13 % vol. |