Grechetto, “Colli Martani” DOC, Antonelli San Marco, 2007
|
Opis Rodzaj winorośli: 100% Grechetto Kolor: głęboki żółty Bukiet: świeży, owocowy, nuty brzoskwini, migdała, głogu Smak: Dobrze zrównoważone, przyjemne zakończenie Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 3 lat. Wskazania: do risotta, soczewicy, pieczonych ziemniaków z krewetkami, do zup z fasoli i kaszy, pieczonej na ruszcie ryby, białych mięs, świeżych serów i pikantne salami Serwować w temp.12 º C Miejsce pochodzenia: winnice Colli Martani ( Baioco – południowa ekspozycja 340 m.n.p.m., Sotto Strada – zachodnia ekspozycja 340 m. n.p.m.m i Satriano – południowa ekspozycja 340 m.n.p.m) Wiek winorośli: 17, 20, 26 lat Zbiory: 3 tydzień września ... Rodzaj winorośli: 100% Grechetto Kolor: głęboki żółty Bukiet: świeży, owocowy, nuty brzoskwini, migdała, głogu Smak: Dobrze zrównoważone, przyjemne zakończenie Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 3 lat. Wskazania: do risotta, soczewicy, pieczonych ziemniaków z krewetkami, do zup z fasoli i kaszy, pieczonej na ruszcie ryby, białych mięs, świeżych serów i pikantne salami Serwować w temp.12 º C Miejsce pochodzenia: winnice Colli Martani ( Baioco – południowa ekspozycja 340 m.n.p.m., Sotto Strada – zachodnia ekspozycja 340 m. n.p.m.m i Satriano – południowa ekspozycja 340 m.n.p.m) Wiek winorośli: 17, 20, 26 lat Zbiory: 3 tydzień września Wielkość produkcji: 60 hl/h; 2 kg/ krzew winorośli Typ winifikacji: owoce oddzielane są od skórek, fermentacja w temp. 18 ° C. Wino ma kontakt z drożdżami przez 90 dni po zakończeniu fermentacji, dojrzewa w stalowych kadziach, dojrzewania w butelce 3 miesiące Zawartość alkoholu: 13,5 % vol. |