Dodaj zdjęcie |
Opis Rodzaj winorośli: Nero d’Avola Kolor: Kolor czerwony rubinowy, intensywne refleksy fioletowe Bukiet: bogaty, intensywne owoce czerwone, akcenty wanilii Smak: intensywny, przyjemny, pełny miękkości Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować 5 lat. Wskazania: do dań mięsnych, dziczyzny, sery średnio długo dojrzewające Serwować w temp.15-18 º C Miejsce pochodzenia: winnice w C/da Salinella ( Santa Ninfa,Tp), na wysokości 290 m n.p.m. Rodzaj gruntu: kamienisty, piaskowy Klimat: Ciepły, suchy, dobrze wentylowany. Latem duże różnice temperatur pomiędzy dniem i nocą. Zbiory: II połowa września Wielkość produkcji: 80 hl/h Typ winifikacji: zbiór winogron ręczny, fermentacja ze ... Rodzaj winorośli: Nero d’Avola Kolor: Kolor czerwony rubinowy, intensywne refleksy fioletowe Bukiet: bogaty, intensywne owoce czerwone, akcenty wanilii Smak: intensywny, przyjemny, pełny miękkości Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować 5 lat. Wskazania: do dań mięsnych, dziczyzny, sery średnio długo dojrzewające Serwować w temp.15-18 º C Miejsce pochodzenia: winnice w C/da Salinella ( Santa Ninfa,Tp), na wysokości 290 m n.p.m. Rodzaj gruntu: kamienisty, piaskowy Klimat: Ciepły, suchy, dobrze wentylowany. Latem duże różnice temperatur pomiędzy dniem i nocą. Zbiory: II połowa września Wielkość produkcji: 80 hl/h Typ winifikacji: zbiór winogron ręczny, fermentacja ze skórki w kadzi stalowej przez 6 miesięcy Zawartość alkoholu: 14 % vol. Kwasowość: 5 g/ l |