Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

wine
magnify
(1 zdj.)
Sangiovese, Chianti Classico, Monte Bernardi, 2004
  • Kraj: Włochy
  • Region: Toskania
  • Producent: Monte Bernardi
  • Rok: 2004
  • Rodzaj: Czerwone; Wytrawne;
  • Szczep: Sangiovese
  • Zawartość alkoholu: 13.00%
  • Wielkość butelki: 0,75 l
  • Wprowadzone przez: naszewina
Dodaj zdjęcie

Średnia ocen

0.0

Opis

Szczep: Sangiovese.
* Miejsce produkcji: Panzano in Chianti. Wystawa: południowa. Fermentacja: fermentacja i dojrzewanie w żelaznych kadziach w kontrolowanej temperaturze. Okres fermentacji: 17 do 22 dni. Temperatura fermentacji: maksymalnie 30°C. Dojrzewanie: 10 do 11 miesięcy w 228 litrowych beczkach z dębu francuskiego (10% nowego drewna). Klarowanie: klarowanie w butelkach przez 4 do 6 miesięcy. Starzenie: w zależności od rocznika, zwykle pite pomiędzy 2 i 4 rokiem. Może być starzone przez 10 do 12 lat. Kolor: rubinowa czerwień. Zapach: otwarty, czysty, intensywny, z odróżnieniem czereśni, róży i wanilii. Smak: elegancki, ciepły, bogaty, mocny, dosyć miękki, świeży, wyważony, harmonijny, o długiej trwałości ...

Oceny opisowe
Komentarz Ocena Przez Dnia
       
Miejsca zakupu
Dostawca Cena Data Dodany przez
         
Divino Sp. z o.o. 2008/11/22 naszewina  


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.