Dodaj zdjęcie |
Opis Produkowane z najlepszych gron Nebbiolo z winnicy Vigna Manzola położonej w mieście Treiso d'Alba, w strefie produkcji Barbaresco. Przez 2 lata dojrzewa w dębowych beczkach, później przelewane jest do małych barriques z debu francuskiego, a następnie trafia do butelek, pozostając jeszcze przez pewien czas u producenta zanim trafi na rynek. Barwa głębokiej czerwieni z pomarańczowymi refleksami. Bukiet intensywnie kwiatowy z silnym akcentem fiołków. Wino pełnocieliste, orzeźwiające i wytrawne w smaku ale jednocześnie delikatne i aksamitne. Długowieczne o dużym potencjale dojrzewania. Polecane do przystawek, pieczonych i duszonych mięs, potraw grillowanych i do sera. Aby w pełni docenić zalety tego wina ... Produkowane z najlepszych gron Nebbiolo z winnicy Vigna Manzola położonej w mieście Treiso d'Alba, w strefie produkcji Barbaresco. Przez 2 lata dojrzewa w dębowych beczkach, później przelewane jest do małych barriques z debu francuskiego, a następnie trafia do butelek, pozostając jeszcze przez pewien czas u producenta zanim trafi na rynek. Barwa głębokiej czerwieni z pomarańczowymi refleksami. Bukiet intensywnie kwiatowy z silnym akcentem fiołków. Wino pełnocieliste, orzeźwiające i wytrawne w smaku ale jednocześnie delikatne i aksamitne. Długowieczne o dużym potencjale dojrzewania. Polecane do przystawek, pieczonych i duszonych mięs, potraw grillowanych i do sera. Aby w pełni docenić zalety tego wina należy je otworzyć i przechowywać w temperaturze pokojowej na 2-3 godz. przed podaniem. Temp. serw. 17-18 stopni C. |