Plaisir Blanc AOC Coteaux du Tricastin Domaine de Rosier 2009
|
Opis W związku z przeziębieniem podczas degustacji :) Posiłkuje się w ocenie danymi od winiarni :) Moją ocenę należy uznać za "lekko" zakłóconą stanem zdrowia :) Gwiazdka w przewodniku Hachette dla rocznika 2002 i 2006 50% Viognier, 20% Grenache, 15% Goussanne, 15% Marsanne Kolor słomiano-zółty, zapach cytrusowy, z nutami liczi, brzoskwini i białych kwiatów. Szerokie w ustach, z bardzo długim waniliowym finiszem oraz z aromatami cytrusów, owoców egzotycznych Po zebraniu winogrona poddawane sa przez 6 godzin maceracji w kadziach. Nastepnie sa tłoczone w sposób pozwalajacy na zachowanie najwyzszej jakosci moszczu i umozliwiajacy uwolnienie maksymalnej ilosci aromatów. Po ... W związku z przeziębieniem podczas degustacji :) Posiłkuje się w ocenie danymi od winiarni :) Moją ocenę należy uznać za "lekko" zakłóconą stanem zdrowia :) Gwiazdka w przewodniku Hachette dla rocznika 2002 i 2006 50% Viognier, 20% Grenache, 15% Goussanne, 15% Marsanne Kolor słomiano-zółty, zapach cytrusowy, z nutami liczi, brzoskwini i białych kwiatów. Szerokie w ustach, z bardzo długim waniliowym finiszem oraz z aromatami cytrusów, owoców egzotycznych Po zebraniu winogrona poddawane sa przez 6 godzin maceracji w kadziach. Nastepnie sa tłoczone w sposób pozwalajacy na zachowanie najwyzszej jakosci moszczu i umozliwiajacy uwolnienie maksymalnej ilosci aromatów. Po trwajacym 36 godzin oczyszczaniu na zimno, sok jest wlewany do debowych beczek 400 l. Równolegle |