Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

2011/06/15

Bardzo dobre (8)

Szare wino - specjalność Maroka - tego trzeba spróbować!

Oko: Wino o pięknej, jasnoróżowej barwie, lekko błyszczące, tworzy ładne łzy.
Nos: eksplozja owoców - zwłaszcza czerwonych i egzotycznych. Po czasie odkrywa nieco inne nuty aromatyczne w tle - odrobina bryzy morskiej i ogromna świeża, bardziej zielona owocowość.
Usta: konsekwentne i zrównoważone wino, kwaskowe, ale bez przesady. Aromaty konsekwentne z nosem, równie odczuwalne. Orzeźwiające i rześkie, ale z lekko pikantnym pazurem, nutą pipeprzu. Doskonałe na upały, ale może śmiało zstępować białe wina w chłodniejsze dni. Do tłustych i pikantnych dań, wszystkiego co orientalne. Pizza i grill jak najbardziej też!

Antipasti

Aperitif

Bakłażan z serem i warzywami

Bakłażany z szynką zapiekane w serze

Carpaccio

Ciasta kruche ze świeżymi owocami

Ciasta lekkie

Curry

Dania delikatne na bazie ryb gotowanych i grillowanych

Dania egzotyczne

Dania kuchni orientalnej

Dania kuchni tajskiej

Dania kuchni włoskiej

Dania lekkie z mięs białych i warzyw

Dania marokańskie ostre

Dania warzywne

Dania z grila

Pizza

Potrawy grilowane

Potrawy słodko-kwaśne

Spagetti


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.