Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

wine
magnify
(1 zdj.)
Amarone della Valpolicella, Antonio Roncolato, 2005
Dodaj zdjęcie

Średnia ocen

0.0

Opis

Szczepy: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara.
* Klasyczne czerwone wino z regionu Veneto o dość nietypowym procesie produkcji. Winogrona po zbiorze są podsuszane w specjalnych warunkach, dzieki czemu wzrasta w nich zawartość cukru. Cały proces trwa około 100dni, następnie przeprowadzany jest proces winifikacji, po czym wino poddawane jest procesowi dojrzewania w beczkach. Głęboki rubinowy kolor, bardzo intesywny, ostry bukiet, w którym przewijają sie nuty suszonych owoców,wiśni drewna i wanili. Usta pełne o przyjemnej charakterystycznej dla Amarone strukturze. Idealnie komponuje się z wołowiną.

Oceny opisowe
Komentarz Ocena Przez Dnia
       
Miejsca zakupu
Dostawca Cena Data Dodany przez
         
Divino Sp. z o.o. 2008/11/22 naszewina  


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.